Jump to content


Photo

Malwarebytes Anti-Malware 1.60 released


  • This topic is locked This topic is locked
99 replies to this topic

#81 Betwulf

Betwulf

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 02 January 2012 - 11:31 AM

Windows 7 Auto Update failed, now I get:

Faulting application name: mbam.exe, version: 1.60.0.59, time stamp: 0x4ef23d40
Faulting module name: mbamcore.DLL, version: 1.60.0.52, time stamp: 0x4eea37f7
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00060ae0
Faulting process id: 0x500
Faulting application start time: 0x01ccc9692f47f78d
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Malwarebytes' Anti-Malware\mbam.exe
Faulting module path: C:\Program Files (x86)\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamcore.DLL
Report Id: 6e337ad2-355c-11e1-a365-485b3987d24e

I'll try the cleaner...
I forgot my license key, hopefully it doesn't kill that?

#82 Betwulf

Betwulf

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 02 January 2012 - 11:51 AM

Windows 7 Auto Update failed, now I get:

Faulting application name: mbam.exe, version: 1.60.0.59, time stamp: 0x4ef23d40
Faulting module name: mbamcore.DLL, version: 1.60.0.52, time stamp: 0x4eea37f7
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00060ae0
Faulting process id: 0x500
Faulting application start time: 0x01ccc9692f47f78d
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Malwarebytes' Anti-Malware\mbam.exe
Faulting module path: C:\Program Files (x86)\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamcore.DLL
Report Id: 6e337ad2-355c-11e1-a365-485b3987d24e

I'll try the cleaner...
I forgot my license key, hopefully it doesn't kill that?


Ok, Cleaner worked, 1.60 installed successfully and is running!!
The downside is that I have lost my license key, and don't know how to get it back... =(

#83 exile360

exile360

    exile

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16,016 posts
  • Gender:Male

Posted 02 January 2012 - 11:57 AM

Greetings :)

I'm glad to hear that you got it working properly once more. In order to retrieve your ID and Key you will need to contact CleverBridge directly. They can be reached via the options available on this page.

Once you have gotten your email from them with your ID and Key be sure not to delete it and I also recommend printing or writing it down and saving it in a safe place for future reference.
Samuel E Lindsey
Product Manager

Posted Image

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#84 mountaintree16

mountaintree16

    bird lover

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7,754 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:USA
  • Interests:Hiking, music, birds, bird watching, walking, reading, animals, computer security, poetry...

Posted 03 January 2012 - 09:50 AM

Working well here on XP SP3. Installed via prompt from Mbam Pro & at first got an error code but I think that is because the program accidentally opened the request to install the new version twice at the exact same time.

It installed well & is working fine :)

Do I need to update my exclusions on my AV &/or Mbam at all though? :)

Our character is what we do when we think no one is looking.

-H. Jackson Brown Jr.

 

It's not what we do once in a while that shapes our lives.
It's what we do consistently.

Tony Robbins


#85 JoshDunn

JoshDunn

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Gender:Male

Posted 03 January 2012 - 12:54 PM

@JoshDunn
Kudos on getting a good XP-SP3 setup. Please tell me if your system is running with the Windows Firewall on, or, IF it has a 3-rd party firewall, in which case tell us the make and version number.

To your last question, Yes there are. There is a definite issue if running Checkpoint Zonealarm free edition, ZA version 10.1.079.00 for sure IF the MBAM Protection module is on. With the Protection module OFF, MBAM will run and will scan on-demand.
My understand is that the ZA conflict is not present on the ZA Pro or suite editions.

Thanks for the Kudos.. Took a long time and a lot of patience for me! :) But, yes windows firewall was on. Also, will AVG Free interfere with Malwarebytes??

Thanks, JCD

#86 Maurice Naggar

Maurice Naggar

    Staff

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 14,550 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Security, Windows, Windows Update, malware prevention

Posted 03 January 2012 - 02:12 PM

Josh,

I don't think that AVG free has an issue. But, that being said, it is a good idea to put trust exclusions in each of MBAM and in your anti-virus also.
See the topmost sticky note in MBAM FAQ in General forum http://forums.malwar...showtopic=10138

I may also add, if anyone else has a 3rd-party firewall, and if that firewall app allows the option, set your firewall for a trust exclusion to your A-V and to MBAM

Edited by Maurice Naggar, 03 January 2012 - 02:13 PM.

Maurice Naggar
Product Support

staff.png

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

I close my threads if there is 5 days without a response.

#87 JoshDunn

JoshDunn

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 15 posts
  • Gender:Male

Posted 03 January 2012 - 09:00 PM

Josh,

I don't think that AVG free has an issue. But, that being said, it is a good idea to put trust exclusions in each of MBAM and in your anti-virus also.
See the topmost sticky note in MBAM FAQ in General forum http://forums.malwar...showtopic=10138

I may also add, if anyone else has a 3rd-party firewall, and if that firewall app allows the option, set your firewall for a trust exclusion to your A-V and to MBAM



OK Thanks!

#88 mountaintree16

mountaintree16

    bird lover

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7,754 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:USA
  • Interests:Hiking, music, birds, bird watching, walking, reading, animals, computer security, poetry...

Posted 03 January 2012 - 10:46 PM

@Josh

A few years ago I used AVG Internet Security Suite(paid though) & Mbam together & they worked nicely together! I never added exclusions though, which I should have. I would recommend adding exclusions though just in case, it never hurts to do so :)

Our character is what we do when we think no one is looking.

-H. Jackson Brown Jr.

 

It's not what we do once in a while that shapes our lives.
It's what we do consistently.

Tony Robbins


#89 HiSpeed

HiSpeed

    Regular Member

  • Honorary Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris, France
  • Interests:Software Engineering

Posted 04 January 2012 - 04:36 AM

Hi,

What's going on with the ZA fix?

I mean, have I to install the 1.60.0.1800 version + new (successfully tested) mbamservice.exe on all my PCs or wait a new release?

Regards,

#90 Bandolero

Bandolero

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 04 January 2012 - 05:10 AM

I had the same problems with the update to ver 1.60 on Win-XP SP3 as a few other people in this thread
but followed the instructions in http://forums.malwar...ndpost&p=510388
and now all is well.

Thanks for an excellent product.

And thanks Maurice Naggar

#91 newswatcher

newswatcher

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 04 January 2012 - 06:15 PM

My first post :lol:

Upgrade 1.60 installed flawlessly on my Window XP SP3 and is working break. There seems to be more info in the "Logs" area (showing user machine ID and user name); in addition, there is now in the "About" tab the ID number in full but the Key is, of course, xxxx-xxx.., locked out. Otherwise, haven't done a scan yet to see if it is faster. Nice product! Useful to me many times over and well worth the cost...

#92 newswatcher

newswatcher

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 04 January 2012 - 06:24 PM

Actually, don't know if I like the computer's ID (USER-xxxxxxxxxx) being shown in Logs; this is number but liked it better when it just had the "name" of the user (i.e. "Phil" "John" or some such). It's actually my 9th post :mellow:

#93 sheldonr

sheldonr

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 04 January 2012 - 10:30 PM

The update server appears much slower since I installed the newest version of malwarebytes. I have now timed out several times on 2 different computers. I am using the pro version (paid for) and I have found the performance significantly downgraded. It used to take 3 minutes to do a quick scan and now it takes over 8 minutes. I am using a system with the I975 extreme and 24 gigs of 1800 ms tri channel ddr3 memory. I am not sure what happened but the updates and scans have slowed down. I just did an database update and watched the process. After the update started I got the connecting to server screen which, on first attempt sat there for 6 minutes and then timed out. On second attempt the system sat for about 5 minutes and then executed the download. What has changed. A Great product. Please don't go the way of Norton and those other overbloaded, resource hogging, hardly secure products. Please!

#94 Wizard

Wizard

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 05 January 2012 - 10:45 PM

Greetings :)

These are the instructions for performing a clean install:

  • Download and run mbam-clean.exe from here
  • It will ask to restart your computer, please allow it to do so very important
  • After the computer restarts, temporarily disable your Anti-Virus and install the latest version of Malwarebytes' Anti-Malware from here
  • Note: You will need to reactivate the program using the license you were sent via email if using the Pro version
  • Launch the program and set the Protection and Registration. Then go to the UPDATE tab if not done during installation and check for updates.
    Restart the computer again and verify that MBAM is in the task tray if using the Pro version. Now setup any file exclusions as may be required in your Anti-Virus/Internet-Security/Firewall applications and restart your Anti-Virus/Internet-Security applications. You may use the guides posted in the FAQ's here or ask and we'll explain how to do it.

Thanks. It did the trick. I'm back up and running again.

#95 AdvancedSetup

AdvancedSetup

    Staff

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 41,017 posts
  • Gender:Male
  • Location:US

Posted 06 January 2012 - 12:39 AM

Thank you for the feedback Wizard, glad you have it working now.

Ron Lewis
Forum Community Manager

staff.png

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook


#96 evvivame

evvivame

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 06 January 2012 - 07:40 AM

Hi,
This is my configuration:
XP-Prof-SP3 up to date, Zone Alarm free vers. 9.2..106, NOD32 vers. 4.2.71.3
In the last past I would like try the appl vers. v1.51.2.1300 and it run fine.
Now i w'd like try the new version v1.60.0.1800.
These are my steps:
1) Clean/remove the old version with mbam-clean.exe
2) I install the new version v1.60.0.1800
BUT AFTER INSTALLATION, THE SYSTEM FREEZE on this image
Posted Image
If I click Ctrl Alt Canc i see this image
Posted Image
but as you can see, due system loop I can't stop the system
Some idea?
Thanks !
Luciana

#97 AdvancedSetup

AdvancedSetup

    Staff

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 41,017 posts
  • Gender:Male
  • Location:US

Posted 06 January 2012 - 02:21 PM

Hello Luciana,

Please see your Private Messages for a fix that should correct this for you.

Also please see the following post:
http://forums.malwar...howtopic=103600

Thank you

Ron Lewis
Forum Community Manager

staff.png

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook


#98 evvivame

evvivame

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 06 January 2012 - 05:45 PM

Hello Luciana,

Please see your Private Messages for a fix that should correct this for you.

Also please see the following post:
http://forums.malwar...howtopic=103600

Thank you


Thanks: now run fine !! :D

#99 AdvancedSetup

AdvancedSetup

    Staff

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 41,017 posts
  • Gender:Male
  • Location:US

Posted 06 January 2012 - 05:46 PM

Great, thank you and glad you have it working now.

Ron Lewis
Forum Community Manager

staff.png

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook


#100 gbe90

gbe90

    Regular Member

  • Honorary Members
  • PipPip
  • 76 posts
  • Gender:Male

Posted 07 January 2012 - 11:58 AM

Hi, excelente job! :lol:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users