Jump to content


Photo

Malwarebytes Anti-Malware 1.62 Beta


  • This topic is locked This topic is locked
70 replies to this topic

#1 Nightster

Nightster

    The Observer

  • Administrators
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male

Posted 27 June 2012 - 01:44 PM

Greetings Malwarebytes Anti-Malware users,
We are pleased to announce the availability of Malwarebytes Anti-Malware 1.62 beta program to the general public in this forum. Please contribute any feedback pertaining to this beta program here.

New Features:
• New advanced program updater improves upgrade speed and reduces needed bandwidth

Improvements:
• Enhanced Chameleon (v1.62) technologies to handle the latest threats
• Simplified Malwarebytes Anti-Malware PRO trial option in the installer
• Installation wizard now includes more information and guidance
• Streamlined and optimized database update module
• Updated System Requirements
• Logs enhanced to show drives and paths scanned

Issues Fixed:
• Fixed bug with scheduled scans
• Korean language now displayed correctly in language drop down menu


Thanks for participating in our beta program!

-- The Malwarebytes Team

Attached Files


Nicholas Lim
Director, Services & Support

Posted Image

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#2 ShyWriter

ShyWriter

    The pencil is mightier than the bite..

  • Software Updaters
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7,502 posts
  • Gender:Male

Posted 27 June 2012 - 02:16 PM

Perfect install, over existing 1.61.0.1400 version with zero problems. Kept ALL settings, exclusions, logs, license, etc.. BEAUTIFUL!!

Posted Image


Vista SP1 32-bit

Protection: Enabled

6/27/2012 22:27:51
mbam-log-2012-06-27 (22-27-51).txt

Scan type: Quick scan
Scan options enabled: Memory | Startup | Registry | File System | Heuristics/Extra | Heuristics/Shuriken | PUP | PUM | P2P
Scan options disabled:
Objects scanned: 287736
Time elapsed: 15 minute(s), 50 second(s)

Memory Processes Detected: 0
(No malicious items detected)

Memory Modules Detected: 0
(No malicious items detected)

Registry Keys Detected: 0
(No malicious items detected)

Registry Values Detected: 0
(No malicious items detected)

Registry Data Items Detected: 0
(No malicious items detected)

Folders Detected: 0
(No malicious items detected)

Files Detected: 0
(No malicious items detected)

(end)

Steve


#3 Firefox

Firefox

    Forum Deity

  • Trusted Advisors
  • PipPipPipPipPipPip
  • 9,955 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA

Posted 27 June 2012 - 02:17 PM

Installed over previous version, rebooted and did a quick updated, then than a quick scan... no issues....

Malwarebytes Anti-Malware (PRO) 1.62.0.1100
www.malwarebytes.org
Database version: v2012.06.27.09
Windows 7 Service Pack 1 x64 NTFS
Internet Explorer 9.0.8112.16421
XXXXX :: XXXXXXXX [administrator]
Protection: Enabled
6/27/2012 2:11:52 PM
mbam-log-2012-06-27 (14-11-52).txt
Scan type: Quick scan
Scan options enabled: Memory | Startup | Registry | File System | Heuristics/Extra | Heuristics/Shuriken | PUP | PUM
Scan options disabled: P2P
Objects scanned: 231914
Time elapsed: 3 minute(s), 53 second(s)
Memory Processes Detected: 0
(No malicious items detected)
Memory Modules Detected: 0
(No malicious items detected)
Registry Keys Detected: 0
(No malicious items detected)
Registry Values Detected: 0
(No malicious items detected)
Registry Data Items Detected: 0
(No malicious items detected)
Folders Detected: 0
(No malicious items detected)
Files Detected: 0
(No malicious items detected)
(end)

post-2065-0-92797800-1392234217.jpg


Dell Precision T7500, Win7 Ultimate 64bit fully updated, McAfee Corp Edition v8.8,
Watchguard Firewall, Intel Xeon E5606CPU, Dual Quad Core Processors, 16GB Ram,
E5606 @ 2.13GHz, Nvidia Quadro NVS420, Raid-1 Dual 1TB Sata 10000 rpm Hard Drives
Dual DVD Burners, IE10, Opera, MBAM, MBSB, MBAE


#4 Maurice Naggar

Maurice Naggar

    Staff

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 14,550 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA
  • Interests:Security, Windows, Windows Update, malware prevention

Posted 27 June 2012 - 02:27 PM

On Win7-64 installed over previous. Updated fine. Ran flash & quick scans. al OK

Keep up the good works.

It may be just me.... but after Win restarted, mbam showed in task tray much faster than historical experience :D
Maurice Naggar
Product Support

staff.png

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

I close my threads if there is 5 days without a response.

#5 exile360

exile360

    exile

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16,013 posts
  • Gender:Male

Posted 27 June 2012 - 02:37 PM

It may be just me.... but after Win restarted, mbam showed in task tray much faster than historical experience :D

Yes, that's normal. After installing an upgrade, the tray will load faster after the first reboot but it will start up with the normal delay on subsequent reboots.

If you wish to change it so that there is no delay, you can configure MBAMService to Automatic instead of Automatic (Delayed Start).
Samuel E Lindsey
Product Manager

Posted Image

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#6 gerardwil

gerardwil

    True Member

  • Experts
  • PipPipPipPip
  • 450 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands

Posted 27 June 2012 - 03:04 PM

Over the top install on a Win7 Prof (x86) machine with realtime MSE, no issues. Kept all settings :D
Will check Chameleon later today.
Gerard

#7 DarkSnakeKobra

DarkSnakeKobra

    May the penguin be with you!

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5,262 posts
  • Gender:Male
  • Location:~
  • Interests:Scripting, GNU/Linux, photography

Posted 27 June 2012 - 03:42 PM

Installed just fine over current release on Windows 7 Ultimate SP1 64 Bit.


Malwarebytes Anti-Malware (PRO) 1.62.0.1100
www.malwarebytes.org

Database version: v2012.06.27.10

Windows 7 Service Pack 1 x64 NTFS
Internet Explorer 9.0.8112.16421
DarkSnake-Kobra :: XPS17 [administrator]

Protection: Enabled

6/27/2012 3:32:44 PM
mbam-log-2012-06-27 (15-32-44).txt

Scan type: Quick scan
Scan options enabled: Memory | Startup | Registry | File System | Heuristics/Extra | Heuristics/Shuriken | PUP | PUM | P2P
Scan options disabled:
Objects scanned: 225765
Time elapsed: 8 minute(s), 54 second(s)

Memory Processes Detected: 0
(No malicious items detected)

Memory Modules Detected: 0
(No malicious items detected)

Registry Keys Detected: 0
(No malicious items detected)

Registry Values Detected: 0
(No malicious items detected)

Registry Data Items Detected: 0
(No malicious items detected)

Folders Detected: 0
(No malicious items detected)

Files Detected: 0
(No malicious items detected)

(end)

I'm not a staff member just another Malwarebytes' user.

Advice: Hug your dog, cat etc everyday! :)


#8 gerardwil

gerardwil

    True Member

  • Experts
  • PipPipPipPip
  • 450 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands

Posted 27 June 2012 - 03:50 PM

Just autoupdated to #10 of today :)

Chameleon #1 went fine, no issues :)
Gerard

#9 ElPiedra

ElPiedra

    Regular Member

  • Experts
  • PipPip
  • 61 posts
  • Gender:Male
  • Location:Miami - Fl
  • Interests:Malware/IT Threats Researcher

Posted 27 June 2012 - 07:18 PM

Installed over previous version, with realtime Kasspersky ONE, and no issues :)

Malwarebytes Anti-Malware (PRO) 1.62.0.1100
www.malwarebytes.org

Versión de la Base de Datos: v2012.06.27.13

Windows 7 Service Pack 1 x64 NTFS
Internet Explorer 9.0.8112.16421
InfoSpyware :: xxxx-xxxx [usuario]


6/27/2012 8:03:14 PM
mbam-log-2012-06-27 (20-03-14).txt

Tipos de Análisis: Análisis Rápido
Opciones de análisis activado: Memoria | Inicio | Registro | Sistema de archivos | Heurística/Extra | Heurística/Shuriken | PUP | PUM

Opciones de análisis desactivados: P2P
Objetos examinados: 205341
Tiempo transcurrido: 1 minuto(s), 36 segundo(s)

Procesos en Memoria Detectados: 0
(No se han detectado elementos maliciosos)

Módulos de Memoria Detectados: 0
(No se han detectado elementos maliciosos)

Claves del Registro Detectados: 0
(No se han detectado elementos maliciosos)

Valores del Registro Detectados: 0
(No se han detectado elementos maliciosos)

Elementos de Datos del Registro Detectados: 0
(No se han detectado elementos maliciosos)

Carpetas Detectadas: 0
(No se han detectado elementos maliciosos)

Archivos Detectados: 0
(No se han detectado elementos maliciosos)

fin)



Salu2

Marcelo Rivero.
Microsoft MVP Enterprise Security
ForoSpyware.com Support Forum in Spanish
InfoSpyware.com Malware/IT Threats Researcher.

 

mvp_.png


#10 HiSpeed

HiSpeed

    Regular Member

  • Honorary Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris, France
  • Interests:Software Engineering

Posted 28 June 2012 - 06:06 AM

Hi,

Installed over 1.61.0.1400 (without clean-up).
Works with:
XP Pro SP3
ZoneAlarm Pro 9.3.037
Avira AntiVir Personal 10.2.0.165

After restart, "avgnt.exe" (Avira AntiVir system tray tool) crashes with the error:
AppName: avgnt.exe AppVer: 10.0.13.18 ModName: msvcr90.dll
ModVer: 9.0.30729.6161 Offset: 00037256


I don't know the reason, but this crash occurs on all my PC's.

:huh:

#11 dafmat71

dafmat71

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male

Posted 28 June 2012 - 06:37 AM

THX a lot, it works great, not sure it will stay beta for long time!! ;)
Posted Image

#12 delphin136

delphin136

    Regular Member

  • Members
  • PipPip
  • 73 posts
  • Gender:Male

Posted 28 June 2012 - 08:49 AM

Hi

I have found 1 german cutting into the german setup

please fix it see the picture in the circle

Posted Image

Edited by Mainard, 28 June 2012 - 11:28 AM.
Edited photo link to make more visible


#13 Tarnak

Tarnak

    Advanced Member

  • Honorary Members
  • PipPipPip
  • 215 posts

Posted 28 June 2012 - 09:32 AM

How do I post a couple of screenshots about this beta? I click on image and a window opens requesting the URL. Well, I don't have them stored with a image hosting site, and I don't wish to.

#14 ShyWriter

ShyWriter

    The pencil is mightier than the bite..

  • Software Updaters
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7,502 posts
  • Gender:Male

Posted 28 June 2012 - 10:04 AM

How do I post a couple of screenshots about this beta? I click on image and a window opens requesting the URL. Well, I don't have them stored with a image hosting site, and I don't wish to.


Hi,

In most Malewarebytes' forums you will be able to attach images from your computer directly to your post as shown at the bottom of the Rich Text editor.

Posted Image


In certain forums, such as THIS one, this function is disabled by Administrators...

If you are worried about privacy there are several image hosting sites where you can keep your images PRIVATE; such as imgur.com (and it's FREE; you do have to register but you can store 250 images without charge; there is even an image uploader "tool" or you can log into your account and upload from there..)

Steve

#15 Tarnak

Tarnak

    Advanced Member

  • Honorary Members
  • PipPipPip
  • 215 posts

Posted 28 June 2012 - 10:22 AM

@ ShyWriter

I have posted in Malwarebytes Anti-Malware 1.62 Beta at Wilders Security

#16 orubio

orubio

    Staff

  • Moderators
  • PipPip
  • 94 posts
  • Gender:Male

Posted 28 June 2012 - 02:37 PM

@HiSpeed

Thank you for the feedback, I will try to replicate the issue.
Oscar Rubio
Product Support Team Lead

Posted Image

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#17 nsane2012

nsane2012

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • Gender:Male
  • Location:Los Angeles County
  • Interests:Gaming, Building Custom PC's, Cardio, Reading, Volunteering.

Posted 28 June 2012 - 04:18 PM

Stable and does open up quicker right after boot. :)

#18 Tarun

Tarun

    Spectre

  • Experts
  • PipPipPipPipPip
  • 594 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Citadel

Posted 28 June 2012 - 05:51 PM

I wonder if a dial-up friendly check has been added yet. That is, it checks for a program update first and then checks for a definition update. Saves having to download the definition file, then the program update, then the definition file again. It's been a complaint I've seen by a few of the users on my forum.

Edit: Just installed and updated definitions. Would like to see a bit more information when the definitions are updating.

#19 orubio

orubio

    Staff

  • Moderators
  • PipPip
  • 94 posts
  • Gender:Male

Posted 28 June 2012 - 06:13 PM

@delphin136

Thank you for the feedback, we are currently looking into the issue.
Oscar Rubio
Product Support Team Lead

Posted Image

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#20 exile360

exile360

    exile

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16,013 posts
  • Gender:Male

Posted 28 June 2012 - 06:27 PM

I wonder if a dial-up friendly check has been added yet. That is, it checks for a program update first and then checks for a definition update. Saves having to download the definition file, then the program update, then the definition file again. It's been a complaint I've seen by a few of the users on my forum.

Yep, that's one of the changes that this information in the changelog refers to :):

Streamlined and optimized database update module


It was indeed something that many of our users complained about and we didn't like it either so we got it fixed. Now it downloads a program update first, then the user installs the new program version, then they can update their database. No more wasted bandwidth during in-program upgrades :).
Samuel E Lindsey
Product Manager

Posted Image

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users