Jump to content


Photo

Malwarebytes Anti-Malware 1.70 Beta


  • This topic is locked This topic is locked
67 replies to this topic

#1 Nightster

Nightster

    The Observer

  • Administrators
  • Pip
  • 9 posts
  • Gender:Male

Posted 14 December 2012 - 08:59 PM

Greetings Malwarebytes Anti-Malware users,

We're excited to announce that we have a new version of Malwarebytes Anti-Malware ready for beta testing!

Version 1.70 of Malwarebytes Anti-Malware brings with it a host of great new features and enhancements. Please give it a try by downloading it below and provide your feedback in this thread, Thanks!


New Features:
  • New program logo and icons
  • Heuristics for 0-day exploit detection now implemented in protection module for PRO version
  • Threats detected by the protection module are now quarantined automatically by default
  • Malwarebytes Anti-Malware now shows Windows 8 START screen notifications
  • More Tools tab enhanced with tons of new content and more to come in the future
  • Option to allow a threat to run temporarily (Allow Temporarily) added to filesystem protection prompts
  • Option to add a detected item to the Ignore List (Allow Always) added to filesystem protection prompts
Improvements:
  • Heuristics for detecting new and unknown threats improved
  • Scanner efficiency improved
  • Microsoft Windows 8 and Internet Explorer 10 now identified correctly in scan logs
  • Help file updated to include information on new features
  • Better compatibility with many other security products in realtime
Issues Fixed:
  • Minor issue with password creation from CLI fixed
Minimum software requirements:
  • Microsoft Windows XP SP2 or higher, Windows Vista, Windows 7, and Windows 8 (32-bit and 64-bit).
  • Internet Explorer 6 or newer
Minimum hardware Requirements:
  • 256MB of RAM (512MB or more recommended)
  • 800MHz CPU or faster
  • 20MB of free hard disk space
  • 800x600 or greater screen resolution
  • Active internet connection for database and product updates
Thanks for participating in our beta program!

-- The Malwarebytes Team

Attached Files


Nicholas Lim
Director, Services & Support

Posted Image

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#2 gerardwil

gerardwil

    True Member

  • Experts
  • PipPipPipPip
  • 451 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands

Posted 14 December 2012 - 10:20 PM

Installed over the top of existing version. So far so good. Nice tray icon :) and tools tab.
Gerard

#3 turtledove

turtledove

    Regular Member

  • Experts
  • PipPip
  • 99 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:California

Posted 15 December 2012 - 03:48 AM

Installed over top, quick Scan , no problems. Nice new look. :)
Love the new options/additions.
Posted Image
Smile, It Will Get Better :)
Member of UNITE and ASAP

#4 craigb

craigb

    Advanced Member

  • Honorary Members
  • PipPipPip
  • 112 posts
  • Gender:Male
  • Location:Australia

Posted 15 December 2012 - 07:32 AM

Installed and running fine here on Win8 Pro 64, I notice the MBAMService is still more than double the amount of memory usage ( 97Mb ) compared to Win7 64.

#5 Dashke

Dashke

    Staff

  • Moderators
  • PipPipPipPip
  • 398 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgrade

Posted 15 December 2012 - 08:11 AM

Posted Image

:)
Stefan Dašić
Product Support

Posted Image

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#6 Whiteshark

Whiteshark

    Regular Member

  • Translators
  • PipPip
  • 74 posts
  • Gender:Male

Posted 15 December 2012 - 08:23 AM

Installed over the previous, no problems so far. :)

Minor issue:
The links on the More Tools tab open Internet Explorer, not the default browser (Maxthon in my case).



Windows XP Pro SP3 fully patched
Internet Explorer 8.0

#7 gerardwil

gerardwil

    True Member

  • Experts
  • PipPipPipPip
  • 451 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands

Posted 15 December 2012 - 08:40 AM

Minor issue?:

In the about tab I don't see fingerprints loaded and database version

Edit: I am sorry, it is ok, it shows in the updates tab
Gerard

#8 hayc59

hayc59

    Elite Member

  • Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 939 posts
  • Gender:Male
  • Location:I'm Your Huckleberry

Posted 15 December 2012 - 09:48 AM

working very well thanks
wonderful colors!!
Posted Image

one issue also, I do not use IE have Firefox running
anyways to pick up this in new BETA release?
thanks

Posted Image

Posted Image
9.11.01
'Never Forget'
Moderator-Beta Tester @
Outpost Users Support Forum

Microsoft® MVP Consumer Security-13


#9 dafmat71

dafmat71

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male

Posted 15 December 2012 - 10:42 AM

Hi, nice new look!!
But, when you said: "Malwarebytes Anti-Malware now shows Windows 8 START screen notifications", is it only for pro version, cause in start screen, i only see the icon of MBAM!??
Posted Image

#10 dafmat71

dafmat71

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male

Posted 15 December 2012 - 10:45 AM

Posted Image

:)

Delete iconcache.db in user/appdata/Local ( and unhide hiden elements!)
Posted Image

#11 hayc59

hayc59

    Elite Member

  • Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 939 posts
  • Gender:Male
  • Location:I'm Your Huckleberry

Posted 15 December 2012 - 10:48 AM

and my one last question
why is the icon in task bar
'grayed out'?
Posted Image

Posted Image
9.11.01
'Never Forget'
Moderator-Beta Tester @
Outpost Users Support Forum

Microsoft® MVP Consumer Security-13


#12 gerardwil

gerardwil

    True Member

  • Experts
  • PipPipPipPip
  • 451 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Netherlands

Posted 15 December 2012 - 10:53 AM

and my one last question
why is the icon in task bar
'grayed out'?
Posted Image


Do you have something disabled maybe? Mine is blue.
Gerard

#13 ShyWriter

ShyWriter

    The pencil is mightier than the bite..

  • Software Updaters
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7,503 posts
  • Gender:Male

Posted 15 December 2012 - 10:59 AM

Installed over 1.65.1 and it kept the settings and everything. Nice new interface/icon. Mine is blue as well.. altho' with MY eyes it took me awhile to find it. :P

Steve

#14 hayc59

hayc59

    Elite Member

  • Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 939 posts
  • Gender:Male
  • Location:I'm Your Huckleberry

Posted 15 December 2012 - 11:34 AM

Do you have something disabled maybe? Mine is blue.

ah yes and now all blue..thanks ;)

Posted Image
9.11.01
'Never Forget'
Moderator-Beta Tester @
Outpost Users Support Forum

Microsoft® MVP Consumer Security-13


#15 ourstanley

ourstanley

    New Member

  • Experts
  • Pip
  • 31 posts
  • Gender:Male

Posted 15 December 2012 - 12:30 PM

Installed over the previous, no problems so far. :)

Minor issue:
The links on the More Tools tab open Internet Explorer, not the default browser (Maxthon in my case).


Confirm this also with Maxthon but www.malwarebytes.org/ from the 'About tab' does open in the default browser.

Installed over the top with reboot, no issues, thanks.


Malwarebytes Anti-Malware (PRO) 1.70.0.1100
www.malwarebytes.org

Database version: v2012.12.15.05

Windows 7 Service Pack 1 x64 NTFS
Internet Explorer 9.0.8112.16421
ourstanley7d :: OURSTANLEY7D-PC [limited]

Protection: Enabled

15/12/2012 17:13:23
mbam-log-2012-12-15 (17-13-23).txt

Scan type: Quick scan
Scan options enabled: Memory | Startup | Registry | File System | Heuristics/Extra | Heuristics/Shuriken | PUP | PUM | P2P
Scan options disabled:
Objects scanned: 208346
Time elapsed: 7 minute(s), 32 second(s)

Memory Processes Detected: 0
(No malicious items detected)

Memory Modules Detected: 0
(No malicious items detected)

Registry Keys Detected: 0
(No malicious items detected)

Registry Values Detected: 0
(No malicious items detected)

Registry Data Items Detected: 0
(No malicious items detected)

Folders Detected: 0
(No malicious items detected)

Files Detected: 0
(No malicious items detected)

(end)

#16 Guest_dafmat71_*

Guest_dafmat71_*
  • Guests

Posted 15 December 2012 - 12:35 PM

Confirm this also with Maxthon but www.malwarebytes.org/ from the 'About tab' does open in the default browser.

And so? A lot of softwares use IE, even if it is not the default browser!!
It's not a problem!

#17 ourstanley

ourstanley

    New Member

  • Experts
  • Pip
  • 31 posts
  • Gender:Male

Posted 15 December 2012 - 01:19 PM

And so? A lot of softwares use IE, even if it is not the default browser!!
It's not a problem!


It is a Beta release and reports of issues major or minor are required.

#18 harryiam

harryiam

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 15 December 2012 - 01:38 PM

Nice! New logo stands out. Anxious to try the new start up tool. Will try on W7 and W8 ASAP

Malwarebytes Anti-Malware (PRO) 1.70.0.1100
www.malwarebytes.org

Database version: v2012.12.15.06

Windows XP Service Pack 3 x86 NTFS
Internet Explorer 8.0.6001.18702
Harold :: DELLUP [administrator]

Protection: Enabled

12/15/2012 1:15:52 PM
mbam-log-2012-12-15 (13-15-52).txt

Scan type: Quick scan
Scan options enabled: Memory | Startup | Registry | File System | Heuristics/Extra | Heuristics/Shuriken | PUP | PUM
Scan options disabled: P2P
Objects scanned: 248293
Time elapsed: 4 minute(s), 55 second(s)

Memory Processes Detected: 0
(No malicious items detected)

Memory Modules Detected: 0
(No malicious items detected)

Registry Keys Detected: 0
(No malicious items detected)

Registry Values Detected: 0
(No malicious items detected)

Registry Data Items Detected: 0
(No malicious items detected)

Folders Detected: 0
(No malicious items detected)

Files Detected: 0
(No malicious items detected)

(end)

#19 Guest_ABx_*

Guest_ABx_*
  • Guests

Posted 15 December 2012 - 03:24 PM

Very nice!

One thing that I would very much like to see is the ability for it to run a flash scan after update without bringing up the rest of the UI. Currently, if I am playing a game and MBAM updates then the game gets minimized while the scan runs. Beyond the inconvenience of being suddenly kicked out of a game, some games don't handle being minimized gracefully.

#20 GT500

GT500

    Mostly Cantankerous

  • Trusted Advisors
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,250 posts
  • Gender:Male
  • Location:Fortville, IN

Posted 15 December 2012 - 03:59 PM

Minor issue:
The links on the More Tools tab open Internet Explorer, not the default browser (Maxthon in my case).


I can confirm this on Windows 7 x64 (my default browser is Opera, but the links open in IE9).

As for the new interface, I like it. The new Notification Area icon is going to take some getting used to, but it looks OK.

The scan times seem longer to me, but other than that the Quick Scan ran without issue.

For we wrestle not against flesh and blood, but against principalities, against powers, and against the worldly governors, the princes of the darkness of this world...





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users