Jump to content


Photo

Log file


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 YoKenny1

YoKenny1

    Forum Deity

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,739 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ont. Canada
  • Interests:Using computers for learning.
    Happily retired IBMer after 31 years mainly in hardware maintenance.

Posted 05 April 2008 - 08:22 PM

When I do a Quick scan and let it complete that indicates that I have no infections I'm happy ;)

If I set MBAM to do a Quick Scan at 1:00AM I don't notice it running nor do I see a Log that it ran :P

How can I be sure that I have set up MBAM to run a Quick Scan at 1:00AM and actually have it run?
E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Win7 Home Premium 64-bit, avast! V6.0 Free, IE9
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3, 32-bit, avast! V6.0 Pro, Macrium Reflect
with IE8 and Chrome, hpHosts, MVPS HOSTS files, MBAM Full, OpenDNS, SpeedFan, WinPatrol PLUS

#2 Hardhead

Hardhead

    Elite Member

  • Experts
  • PipPipPipPipPip
  • 815 posts
  • Location:Blue Ridge, Va.

Posted 05 April 2008 - 11:15 PM

Hello Kenny,

Open Mbam and select Protection tab.
Under Scheduling be sure that Run quick scan automatically at box is checked.
Under general Setting in the protection tab be sure that Start with Windows is checked too.

You can also check logs and see if the scan took place.
If no log is present than this may be a small bug.

I just changed the setting and will let you know my results a little after 1:00am.

Posted Image
Member Since 2004
Calendar of Updates?Posted Image
Posted Image


#3 YoKenny1

YoKenny1

    Forum Deity

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,739 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ont. Canada
  • Interests:Using computers for learning.
    Happily retired IBMer after 31 years mainly in hardware maintenance.

Posted 06 April 2008 - 07:27 AM

Hello Kenny,

Open Mbam and select Protection tab.
Under Scheduling be sure that Run quick scan automatically at box is checked.

Its checked

Under general Setting in the protection tab be sure that Start with Windows is checked too.

Its checked

You can also check logs and see if the scan took place.
If no log is present than this may be a small bug.

Looks like it may be a small bug as no log of the scan appears .
E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Win7 Home Premium 64-bit, avast! V6.0 Free, IE9
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3, 32-bit, avast! V6.0 Pro, Macrium Reflect
with IE8 and Chrome, hpHosts, MVPS HOSTS files, MBAM Full, OpenDNS, SpeedFan, WinPatrol PLUS

#4 RubbeR DuckY

RubbeR DuckY

    Marcin

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,148 posts
  • Gender:Male

Posted 06 April 2008 - 12:48 PM

The scans are silent. This means they should not actually bring up a logfile. They should save one however.
Marcin Kleczynski
Chief Executive Officer



Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#5 John L. Galt

John L. Galt

    Forum Deity

  • Experts
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,553 posts
  • Gender:Male
  • Location:3rd Rock
  • Interests:Annoyances, especially M$ related.

Posted 06 April 2008 - 11:57 PM

Nope - ain't doing it.

I had both check for updates and scan checked, updates @ 4:00 AM and scan @ 5:00 AM. Never once did I see any log files from those times - hell, I went without manually scanning for 3 weeks and I had a 3 week gap in my logs, so I know that it was not saving logs.

Furthermore, I also verified that on my system it was not updating - I randomly checked 3 different days before going to sleep and after waking up - the database file version never changed.

Of course, now that I am on Vista 64bit, I have other issues, but that was on my old system.

FCE92D3055DAE81D194C9CD863349227.png

375727.png

Interested in alternatives to Micro$oft? Visit our Alternative OS Forum. Also, check out our exclusive interviews (FREE membership required!!!)

 

GrabIt ╬▓eta Tester 


#6 RubbeR DuckY

RubbeR DuckY

    Marcin

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,148 posts
  • Gender:Male

Posted 07 April 2008 - 07:25 AM

1.10 should be scheduled to update just fine, that was fixed.
Marcin Kleczynski
Chief Executive Officer



Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#7 YoKenny1

YoKenny1

    Forum Deity

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,739 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ont. Canada
  • Interests:Using computers for learning.
    Happily retired IBMer after 31 years mainly in hardware maintenance.

Posted 07 April 2008 - 07:31 PM

The scans are silent. This means they should not actually bring up a logfile. They should save one however.

1.10 should be scheduled to update just fine, that was fixed.

I have v1.10 installed on both my XP Home and Pro systems and it does not save a log file in either.

The only way to get a log file is to manually run a scan.
E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Win7 Home Premium 64-bit, avast! V6.0 Free, IE9
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3, 32-bit, avast! V6.0 Pro, Macrium Reflect
with IE8 and Chrome, hpHosts, MVPS HOSTS files, MBAM Full, OpenDNS, SpeedFan, WinPatrol PLUS

#8 RubbeR DuckY

RubbeR DuckY

    Marcin

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,148 posts
  • Gender:Male

Posted 07 April 2008 - 07:33 PM

Ah, the reason behind this is ... if you have no results, why save a logfile? You know what an empty logfile looks like. Only if results are found, the list remains on screen.
Marcin Kleczynski
Chief Executive Officer



Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#9 YoKenny1

YoKenny1

    Forum Deity

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,739 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ont. Canada
  • Interests:Using computers for learning.
    Happily retired IBMer after 31 years mainly in hardware maintenance.

Posted 07 April 2008 - 07:48 PM

Ah, the reason behind this is ... if you have no results, why save a logfile? You know what an empty logfile looks like. Only if results are found, the list remains on screen.

Ah!

So you mean that no news is good news so no log :P and log :(

MBAM found Adware.Popcap on my XP Home system and quarantined it ;)
E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Win7 Home Premium 64-bit, avast! V6.0 Free, IE9
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3, 32-bit, avast! V6.0 Pro, Macrium Reflect
with IE8 and Chrome, hpHosts, MVPS HOSTS files, MBAM Full, OpenDNS, SpeedFan, WinPatrol PLUS

#10 YoKenny1

YoKenny1

    Forum Deity

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,739 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ont. Canada
  • Interests:Using computers for learning.
    Happily retired IBMer after 31 years mainly in hardware maintenance.

Posted 11 April 2008 - 03:04 AM

So you mean that no news is good news so no log :P and log ;)

I have noticed that Windows Defender keeps log of the MBAM scan in its History file indicating that it is a potentially unwanted behavior application after 1:30am which is about how long a Quick scan runs on my system for the catchme.sys file.
E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Win7 Home Premium 64-bit, avast! V6.0 Free, IE9
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3, 32-bit, avast! V6.0 Pro, Macrium Reflect
with IE8 and Chrome, hpHosts, MVPS HOSTS files, MBAM Full, OpenDNS, SpeedFan, WinPatrol PLUS

#11 RubbeR DuckY

RubbeR DuckY

    Marcin

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,148 posts
  • Gender:Male

Posted 11 April 2008 - 02:44 PM

I will have to tinker around with that. CatchMe.sys will be relocated to system32\drivers in the next version.
Marcin Kleczynski
Chief Executive Officer



Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#12 YoKenny1

YoKenny1

    Forum Deity

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,739 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ont. Canada
  • Interests:Using computers for learning.
    Happily retired IBMer after 31 years mainly in hardware maintenance.

Posted 18 April 2008 - 04:26 PM

I still would like a one line entry in the Log just to indicate that it ran. I'd like the assurance that it actually ran. :angry:
E5200 2.5GHZ, 4GB RAM, 320GB HD, Win7 Home Premium 64-bit, avast! V6.0 Free, IE9
P4 2.8GHZ, 1.5GB RAM, 40GB HD, XP Pro SP3, 32-bit, avast! V6.0 Pro, Macrium Reflect
with IE8 and Chrome, hpHosts, MVPS HOSTS files, MBAM Full, OpenDNS, SpeedFan, WinPatrol PLUS




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users