Jump to content


Photo

Please test this


  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#21 exile360

exile360

    exile

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16,017 posts
  • Gender:Male

Posted 26 March 2010 - 09:47 AM

Yes, I was referring to what Mona had said (that's why I quoted her :)). She was referring to the Flash scan after update option.
Samuel E Lindsey
Product Manager

Posted Image

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#22 mona7865

mona7865

    Elite Member

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPip
  • 938 posts
  • Gender:Female
  • Location:Merksem-Antwerp, Belgium

Posted 26 March 2010 - 09:48 AM

Exile, I've set it to run again per your request.

06:11:41 Mona MESSAGE Protection started successfully
06:12:12 Mona MESSAGE IP Protection started successfully
06:12:31 Mona MESSAGE Scheduled update executed successfully
06:12:31 Mona MESSAGE IP Protection stopped
06:12:36 Mona MESSAGE Scheduled scan executed successfully
06:12:42 Mona MESSAGE Database updated successfully
06:12:47 Mona MESSAGE IP Protection started successfully
13:12:03 Mona MESSAGE Scheduled update executed successfully
13:12:03 Mona MESSAGE IP Protection stopped
13:12:06 Mona MESSAGE Scheduled scan executed successfully
13:12:13 Mona MESSAGE Database updated successfully
13:12:18 Mona MESSAGE IP Protection started successfully
13:40:00 Mona MESSAGE Scheduled scan executed successfully
15:40:00 Mona MESSAGE Scheduled scan executed successfully

Still no log to be found in both folders.

I think I might have used the wrong terminology : what I meant was :

When you open MBAM on your desktop and run a flash scan manually, a log is produced and saved.

It's only when you have a flash scan scheduled (i.e. after an update and as you asked to run one) you know it ran but no log is produced.
Kindly Regards.

Mona.



#23 exile360

exile360

    exile

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16,017 posts
  • Gender:Male

Posted 26 March 2010 - 09:49 AM

Thanks a lot Mona, this confirms what I found as well, in Windows XP, any scheduled scans run under the System account are not creating logs.

Thanks again to everyone for testing and helping us work out the bugs, it is greatly appreciated.
Samuel E Lindsey
Product Manager

Posted Image

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#24 mona7865

mona7865

    Elite Member

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPip
  • 938 posts
  • Gender:Female
  • Location:Merksem-Antwerp, Belgium

Posted 26 March 2010 - 09:56 AM

You're most welcome. Glad I could be a little bit of help. :)
Kindly Regards.

Mona.



#25 Marcus

Marcus

    Elite Member

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPip
  • 592 posts
  • Gender:Male
  • Location:London, UK

Posted 26 March 2010 - 11:31 AM

..Hmm...just done an on-demand flash scan (from MBAM's gui) and I can't find the log which had been displayed automatically) anywhere. It isn't in C:\ProgramData\...Logs or C:\Windows\...\systemprofile\...Roaming\...Logs.

[Vista 32-bit]

Mind you that was with the Save logfile regardless of user settings, the penultimate option, unticked in the Scheduler's gui.

I'd have thought this shouldn't make any difference but I'm wondering where the logfile should've been / is saved to. :)

#26 mona7865

mona7865

    Elite Member

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPip
  • 938 posts
  • Gender:Female
  • Location:Merksem-Antwerp, Belgium

Posted 26 March 2010 - 12:11 PM

Just to add to the previous posts : I took a picture of an update and the flash scan; it just disappears after running (I mean you don't get a pop up from notepad with the results of the scan) :

Attached File  Flash_scan_after_update.JPG   91.33KB   17 downloads
Kindly Regards.

Mona.



#27 Sartori

Sartori

    True Member

  • Honorary Members
  • PipPipPipPip
  • 270 posts
  • Gender:Male

Posted 26 March 2010 - 12:14 PM

Mona, yes I believe thats normal as it does the same thing on mine. It does make a log entry though....

Homebuilt machine running Win 7 64 bit. i7 3770K . 8 gigs Corsair Vengance. intel SSD. EVGA gtx 760 SC . Soundblaster Z.  PC Power And Cooling 850 watt PSU. Asus Sabertooth Z77, . Microsoft Security Essentials and MBAM Pro.


#28 njustice

njustice

    Regular Member

  • Experts
  • PipPip
  • 77 posts
  • Gender:Male

Posted 26 March 2010 - 12:25 PM

Which log are you looking for...Protection log or a flash scan log?

I do have the Protection log in C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Malwarebytes\Malwarebytes' Anti-Malware\Logs

This is on my XP Media Center Edition Version 2002 Service Pack 3

In bold is when I set it to scan:

05:55:50 username MESSAGE Protection started successfully
05:55:55 username MESSAGE IP Protection started successfully
06:17:16 username MESSAGE Scheduled update executed successfully
06:17:16 username MESSAGE IP Protection stopped
06:17:20 username MESSAGE Scheduled scan executed successfully
06:17:32 username MESSAGE Database updated successfully
06:17:34 username MESSAGE IP Protection started successfully
07:17:11 username MESSAGE Scheduled update executed successfully
07:17:11 username MESSAGE IP Protection stopped
07:17:14 username MESSAGE Scheduled scan executed successfully
07:17:18 username MESSAGE Database updated successfully
07:17:18 username MESSAGE IP Protection started successfully

10:17:10 username MESSAGE Scheduled update executed successfully
10:17:10 username MESSAGE IP Protection stopped
10:17:14 username MESSAGE Scheduled scan executed successfully
10:17:41 username MESSAGE Database updated successfully
10:17:43 username MESSAGE IP Protection started successfully
ASAP Proud member since 2004 Alliance of Security Analysis Professionals

Administrator - Pctorium

#29 mona7865

mona7865

    Elite Member

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPip
  • 938 posts
  • Gender:Female
  • Location:Merksem-Antwerp, Belgium

Posted 26 March 2010 - 01:01 PM

Njustice, I have the same results as you in the protection log; I only wanted to show that no flash scan log is produced. :)
Kindly Regards.

Mona.



#30 njustice

njustice

    Regular Member

  • Experts
  • PipPip
  • 77 posts
  • Gender:Male

Posted 26 March 2010 - 01:04 PM

I hear ya Mona...that is what I was trying to get clarified.
ASAP Proud member since 2004 Alliance of Security Analysis Professionals

Administrator - Pctorium

#31 mountaintree16

mountaintree16

    bird lover

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7,754 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:USA
  • Interests:Hiking, music, birds, bird watching, walking, reading, animals, computer security, poetry...

Posted 26 March 2010 - 01:39 PM

Exile,

Would it still be any help at all for me to test this or has the issue already been tested/confirmed sufficiently?

Our character is what we do when we think no one is looking.

-H. Jackson Brown Jr.

 

It's not what we do once in a while that shapes our lives.
It's what we do consistently.

Tony Robbins


#32 mona7865

mona7865

    Elite Member

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPip
  • 938 posts
  • Gender:Female
  • Location:Merksem-Antwerp, Belgium

Posted 26 March 2010 - 01:40 PM

Exile,

I've been experimenting with the flash scan and, when set like this :

Attached File  Flash_scan_2.JPG   77.1KB   22 downloads

a log is produced :

Malwarebytes' Anti-Malware 1.45
www.malwarebytes.org

Database version: 3918

Windows 5.1.2600 Service Pack 3
Internet Explorer 8.0.6001.18702

26/03/2010 19:32:43
mbam-log-2010-03-26 (19-32-43).txt

Scan type: Flash scan
Objects scanned: 92391
Time elapsed: 2 minute(s), 26 second(s)

Memory Processes Infected: 0
Memory Modules Infected: 0
Registry Keys Infected: 0
Registry Values Infected: 0
Registry Data Items Infected: 0
Folders Infected: 0
Files Infected: 0

I don't know whether this might be of help but I just thought to let you know.
Kindly Regards.

Mona.



#33 RubbeR DuckY

RubbeR DuckY

    Marcin

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,148 posts
  • Gender:Male

Posted 26 March 2010 - 03:35 PM

Our developers have located the issue and it has been resolved.

Thanks!
Marcin Kleczynski
Chief Executive Officer



Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#34 mountaintree16

mountaintree16

    bird lover

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7,754 posts
  • Gender:Not Telling
  • Location:USA
  • Interests:Hiking, music, birds, bird watching, walking, reading, animals, computer security, poetry...

Posted 26 March 2010 - 03:37 PM

You're welcome, and thanks for the update, RubbeR DuckY :)

Our character is what we do when we think no one is looking.

-H. Jackson Brown Jr.

 

It's not what we do once in a while that shapes our lives.
It's what we do consistently.

Tony Robbins


#35 fzub

fzub

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Posted 26 March 2010 - 03:46 PM

Mine worked fine on Windows 7, the log file is there...though I had to click add after your steps to add the scan to the scheduler.

-fzub

For those of you with the Paid version of Malwarebytes' Anti-Malware:

Please test the following scheduler configurations:

  • Open Malwarebytes' Anti-Malware and click the Protection tab
  • Click on the Scheduler button
  • Please make sure that the Scan tab is selected and click the drop down menu next to Frequency and select Once
  • Click the drop down next to Type: and select Flash
  • Check the following options:

  • Perform scheduled scan silently from system account.
  • Save log file regardless of user settings.

Set the time of the scan to occur sometime in the near future so you don't have to wait too long.

Once the scan completes, please check the following location to see if a log has been created there:
C:\WINDOWS\system32\config\systemprofile\Application Data\Malwarebytes\Malwarebytes' Anti-Malware\Logs

Please post back with your findings.

Thanks :)



#36 byte_king

byte_king

    True Member

  • Honorary Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts
  • Gender:Male
  • Location:london, ON

Posted 26 March 2010 - 08:00 PM

Hey exile, the file cannot be found

#37 exile360

exile360

    exile

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16,017 posts
  • Gender:Male

Posted 26 March 2010 - 08:29 PM

This issue has been corrected in the latest beta. The logs will now be found in the same location as the Protection Logs:

Windows XP:
  • C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Malwarebytes\Malwarebytes' Anti-Malware\Logs

Windows Vista and Windows 7:
  • C:\ProgramData\Malwarebytes\Malwarebytes' Anti-Malware\Logs

The latest beta can be downloaded here.

Don't forget, uninstall through Add/Remove Programs/Programs and Features, reboot your computer, then run mbam-clean.exe, reboot again, then install the new beta.

Thanks :)
Samuel E Lindsey
Product Manager

Posted Image

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#38 leofelix

leofelix

    Advanced Member

  • Honorary Members
  • PipPipPip
  • 163 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

Posted 26 March 2010 - 09:59 PM

This issue has been corrected in the latest beta. The logs will now be found in the same location as the Protection Logs:


Hi,
Windows 7 64 bit (Italian) here
While I cannot find any logs here

Posted Image

I can find only protection log in programdata

Posted Image

and I performed a scheduled update and a scheduled flash scan as per directions

Does it mean I have to download and install the MBAM beta posted above maybe?
(for you info: I already use the pubblic beta, I do not know if the above mentioned link brings to a new build)

Thank you in advance


[EDIT to add] Sorry, I have downloaded the above mentioned beta and I discovered it is a little bit different from the prevoius pubblic beta.
I'm going to install it

#39 exile360

exile360

    exile

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16,017 posts
  • Gender:Male

Posted 26 March 2010 - 11:37 PM

The Flash scans that run after updating do not create logs, the issue was about scheduled scans that are set to run silently from the system account not creating logs and it has now been corrected.
Samuel E Lindsey
Product Manager

Posted Image

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#40 mona7865

mona7865

    Elite Member

  • Honorary Members
  • PipPipPipPipPip
  • 938 posts
  • Gender:Female
  • Location:Merksem-Antwerp, Belgium

Posted 27 March 2010 - 01:19 AM

No problems with installing the latest beta, registering and enabling protection/IP protection.

Ran a flash scan as requested by Exile and it can now be found in "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Malwarebytes\Malwarebytes' Anti-Malware\Logs" :)

If you want any more tests to be done, please let me know.
Kindly Regards.

Mona.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users