Jump to content


Photo

mbamgui.exe questions


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 joe53

joe53

    Advanced Member

  • Honorary Members
  • PipPipPip
  • 151 posts
  • Gender:Male

Posted 18 October 2008 - 01:56 AM

I note the latest upgrade to MBAM 1.29 has added to my msconfig>Startup list:
mbamgui "C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamgui.exe" /starttray

I have the full (paid) MBAM program that I choose to run as an on-demand scanner only.

Questions:
- Do I need this mbamgui.exe to load at startup? What exactly does it do? Can I safely remove it from Startup?

#2 ky331

ky331

    Advanced Member

  • Honorary Members
  • PipPipPip
  • 107 posts

Posted 18 October 2008 - 08:25 AM

A perhaps related question:

in the PAID version, it seems that the new MBAM service is automatically loaded at startup, regardless of whether protection is enabled or DISabled...
is that the way it's supposed to be? --
what purpose does the service perform when protection is DISabled; i.e., if someone is using the PAID version only as an on-demand scanner??

#3 RubbeR DuckY

RubbeR DuckY

    Marcin

  • Root Admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4,148 posts
  • Gender:Male

Posted 18 October 2008 - 11:56 AM

If you are using the full version simply as an on demand scanner, please type this into the command line.

"C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamgui.exe" /uninstall

We had to make a few sacrifices to make the protection module so quick and compatible with multiple operating systems and this was one of them.
Marcin Kleczynski
Chief Executive Officer



Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#4 joe53

joe53

    Advanced Member

  • Honorary Members
  • PipPipPip
  • 151 posts
  • Gender:Male

Posted 18 October 2008 - 10:50 PM

Thanks, Marcin.

I chose to disable mbamgui.exe from my startup programs using WinPatrol instead. (Never know when I might want to re-enable resident MBAM protection!) The on-demand scanner seems to work just fine.

With regards to the MBAMService I see when I run services.msc, it seems to depend on having MBAMProtector installed. I don't see this component installed on my system. Can I assume both of these are required for real-time protection only?

#5 puetzi

puetzi

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hünfelden (Germany)

Posted 19 October 2008 - 03:10 AM

@RubbeR Ducky
I've the opposite problem: I'm using the (paid) version of MBAM and I want to activate the online security module. After upgrading to vers. 1.29 this is not possible (Error Message "1073" when pressing "Schutz starten"). btw: MBAM is not shown in the system tray after system-start.
What can I do?
Win XP 32bit SP3
Security-SW:
- Zonealarm pro 7.0.x
- Malwarebytes Anti-Malware 1.29 (paid version)
- Spybot S&D 1.6.0
- Avira Antivir Personal 8.1.x
- Norton AntiBot 1.1.838

#6 master

master

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Posted 19 October 2008 - 04:00 AM

@RubbeR Ducky
I've the opposite problem: I'm using the (paid) version of MBAM and I want to activate the online security module. After upgrading to vers. 1.29 this is not possible (Error Message "1073" when pressing "Schutz starten"). btw: MBAM is not shown in the system tray after system-start.
What can I do?


Same problem here. :)

#7 framboos

framboos

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 19 October 2008 - 04:04 PM

Same problem here. :D


And same problem here .....

#8 pdexie

pdexie

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 20 October 2008 - 05:46 AM

exact same problem here

#9 nounours

nounours

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 20 October 2008 - 06:30 AM

exact same problem here


For me exact same problem with version 1.29 :)

#10 Mílcher

Mílcher

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Location:Brazil

Posted 20 October 2008 - 08:48 AM

Oh Lord!! The same problem with me! :)

#11 framboos

framboos

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 6 posts

Posted 20 October 2008 - 01:38 PM

Anyone who can help ?

:)

#12 nounours

nounours

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Posted 20 October 2008 - 02:43 PM

Anyone who can help ?

:)


If nobody can't (want to ?) solve these problem (a Bug on the new version 1.29 on the malware real time detection module),
can we have the version 1.28 who is perfect and no Bug :)

We paid for a good version not for a Bug version :)

PLEASE GIVE US THE VERSION 1.28 :)

#13 Tigger93

Tigger93

    Forum Deity

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,668 posts
  • Gender:Male

Posted 20 October 2008 - 03:42 PM

You've posted in multiple topics the same thing nounours. We are aware of the issue. Please stop posting this.

#14 sys-eng

sys-eng

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 47 posts

Posted 13 March 2009 - 03:03 PM

You've posted in multiple topics the same thing nounours. We are aware of the issue. Please stop posting this.



Well its been 5 months, any progress on a solution? I am not reposting the same issue here but it seems the problem remains. MBAMProtector is not a loaded service.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users