Jump to content


Photo

daily scan schedule not working


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 lottie

lottie

    Regular Member

  • Honorary Members
  • PipPip
  • 60 posts
  • Gender:Female
  • Location:London

Posted 17 December 2010 - 06:40 AM

my updates are working but not my daily full scan. I have gone into the schedular and re scheduled a few times but it is not having it. should I remove and install again please

#2 Firefox

Firefox

    Forum Deity

  • Trusted Advisors
  • PipPipPipPipPipPip
  • 9,986 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA

Posted 17 December 2010 - 09:42 AM

It would not hurt.... Here are the steps for you....

Please try the following to see if it helps:

Windows XP:
  • Click on Start and select Control Panel
  • Open Add/Remove Programs
  • Uninstall Malwarebytes' Anti-Malware
  • Restart your computer very important
  • Download and run mbam-clean.exe from here
  • NOTE: If you get SHGetValue failed with error code 0, that only means that the tool has nothing to perform, continue on with the next step....
  • It will ask to restart your computer, please allow it to do so very important
  • After the computer restarts, temporarily disable your Anti-Virus and install the latest version of Malwarebytes' Anti-Malware from here
  • Note: You will need to reactivate the program using the license you were sent via email if using the Pro version
  • Launch the program and set the Protection and Registration. Then go to the UPDATE tab if not done during installation and check for updates.
    Restart the computer again and verify that MBAM is in the task tray if using the Pro version. Now setup any file exclusions as may be required in your Anti-Virus/Internet-Security/Firewall applications and restart your Anti-Virus/Internet-Security applications. You may use the guides posted in the FAQ's here or ask me and I'll explain how to do it.


Windows Vista and Windows 7:
  • Click on the Start Posted Image button and select Control Panel
  • Click on Programs and Features
  • Uninstall Malwarebytes' Anti-Malware
  • Restart your computer very important
  • Download and run mbam-clean.exe from here
  • NOTE: If you get SHGetValue failed with error code 0, that only means that the tool has nothing to perform, continue on with the next step....
  • It will ask to restart your computer, please allow it to do so very important
  • After the computer restarts, temporarily disable your Anti-Virus and install the latest version of Malwarebytes' Anti-Malware from here
  • Note: You will need to reactivate the program using the license you were sent via email if using the Pro version
  • Launch the program and set the Protection and Registration. Then go to the UPDATE tab if not done during installation and check for updates.
    Restart the computer again and verify that MBAM is in the task tray if using the Pro version. Now setup any file exclusions as may be required in your Anti-Virus/Internet-Security/Firewall applications and restart your Anti-Virus/Internet-Security applications. You may use the guides posted in the FAQ's here or ask me and I'll explain how to do it.

post-2065-0-92797800-1392234217.jpg


Dell Precision T7500, Win7 Ultimate 64bit fully updated, McAfee Corp Edition v8.8,
Watchguard Firewall, Intel Xeon E5606CPU, Dual Quad Core Processors, 16GB Ram,
E5606 @ 2.13GHz, Nvidia Quadro NVS420, Raid-1 Dual 1TB Sata 10000 rpm Hard Drives
Dual DVD Burners, IE10, Opera, MBAM, MBSB, MBAE


#3 Mainard

Mainard

    Forum Admin

  • Administrators
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1,718 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Jose, CA
  • Interests:Ice Hockey
    Guild Wars 2 & League of Legends

Posted 17 December 2010 - 01:51 PM

Hello lottie,

May I ask: What is your OS? What Anti-Virus software are you using?

Thank you very much!
Grant Gardiner
Software Development Engineer in Test

Posted Image

Follow us: Twitter, Become a fan: Facebook

#4 lottie

lottie

    Regular Member

  • Honorary Members
  • PipPip
  • 60 posts
  • Gender:Female
  • Location:London

Posted 18 December 2010 - 02:17 AM

my updates are working but not my daily full scan. I have gone into the schedular and re scheduled a few times but it is not having it. should I remove and install again please



#5 lottie

lottie

    Regular Member

  • Honorary Members
  • PipPip
  • 60 posts
  • Gender:Female
  • Location:London

Posted 18 December 2010 - 02:19 AM

Thanks everyone :rolleyes: I have now got it sorted.

#6 DG172

DG172

    New Member

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Posted 19 December 2010 - 06:54 PM

Thanks everyone :rolleyes: I have now got it sorted.

Hi. Having a similiar issue. Can you advised what was done to resolve?
Thanks.

#7 lottie

lottie

    Regular Member

  • Honorary Members
  • PipPip
  • 60 posts
  • Gender:Female
  • Location:London

Posted 20 December 2010 - 02:59 AM

Hi. Having a similiar issue. Can you advised what was done to resolve?
Thanks.

I removed mbam downloaded the mbam cleaner then re installed. if you look in the posts on here
there are full instructions on how to do this.

#8 Firefox

Firefox

    Forum Deity

  • Trusted Advisors
  • PipPipPipPipPipPip
  • 9,986 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA

Posted 20 December 2010 - 09:04 AM

He must have followed the steps located in Step 2 above.....

post-2065-0-92797800-1392234217.jpg


Dell Precision T7500, Win7 Ultimate 64bit fully updated, McAfee Corp Edition v8.8,
Watchguard Firewall, Intel Xeon E5606CPU, Dual Quad Core Processors, 16GB Ram,
E5606 @ 2.13GHz, Nvidia Quadro NVS420, Raid-1 Dual 1TB Sata 10000 rpm Hard Drives
Dual DVD Burners, IE10, Opera, MBAM, MBSB, MBAE


#9 lottie

lottie

    Regular Member

  • Honorary Members
  • PipPip
  • 60 posts
  • Gender:Female
  • Location:London

Posted 20 December 2010 - 09:26 AM

He must have followed the steps located in Step 2 above.....

I did thankyou :)

#10 Firefox

Firefox

    Forum Deity

  • Trusted Advisors
  • PipPipPipPipPipPip
  • 9,986 posts
  • Gender:Male
  • Location:USA

Posted 20 December 2010 - 09:40 AM

You are quite Welcome....

post-2065-0-92797800-1392234217.jpg


Dell Precision T7500, Win7 Ultimate 64bit fully updated, McAfee Corp Edition v8.8,
Watchguard Firewall, Intel Xeon E5606CPU, Dual Quad Core Processors, 16GB Ram,
E5606 @ 2.13GHz, Nvidia Quadro NVS420, Raid-1 Dual 1TB Sata 10000 rpm Hard Drives
Dual DVD Burners, IE10, Opera, MBAM, MBSB, MBAE





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users