Weekly_MB_User

Error in date of database update

8 posts in this topic

When I launched Malwarebytes today, a window said that the database was outdated by 52 days.

I said yes to updating it.

Then a new window said that the database was successfully updated from version v2012.12.14.11

to version v2013.02.05.09.

However, I had just updated Malwarebytes on Feb 2, 2013. That's when I downloaded and installed

the new version of Malwarebytes: 1.70.0.1100.

So it was actually only 3 days ago that I updated it.

Why does Malware still show that it was updated 52 days ago?

Note that this pattern has happened before, and I have just been ignoring it.

Could this be related to the trojans that AVG keeps on finding and removing to virus vault or securing?

That's Trojan horse Generic31.AJE.

Thank you for your guidance. I want to clear this up!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure, we'd need more information. Have you setup the exclusions for AVG and MBAM to work together?

Have you rebooted the computer since you updated the Malwarebytes program?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anytime a new version of the program is installed it will reset the database update to the version bundled with the program update. So it will require one more update after the new version is installed.

Think that it what you are asking.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you install version 1.70.0.1100 and uncheck the option "Update Malwarebytes Anti-Malware" at the end of the installation, as shadowwar said, your database will be the one bundled with the installer. The database version that came with that installer is v2012.12.14.11 which looks like the version you had upgraded from. Maybe after you installed you had not updated Malwarebytes Anti-Malware right away? Does this continue to happen even after you update to the latest database?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure, we'd need more information. Have you setup the exclusions for AVG and MBAM to work together?

Have you rebooted the computer since you updated the Malwarebytes program?

Regarding "exclusions" -- no, I have not set these up. Please advise how to do so. Thank you.

Regarding "rebooted" -- I'm not sure if I had at the time of the problem. Now that I have rebooted, the outdated database message has indeed disappeared.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anytime a new version of the program is installed it will reset the database update to the version bundled with the program update. So it will require one more update after the new version is installed.

Think that it what you are asking.

Thank you. I'll see if the problem repeats again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you install version 1.70.0.1100 and uncheck the option "Update Malwarebytes Anti-Malware" at the end of the installation, as shadowwar said, your database will be the one bundled with the installer. The database version that came with that installer is v2012.12.14.11 which looks like the version you had upgraded from. Maybe after you installed you had not updated Malwarebytes Anti-Malware right away? Does this continue to happen even after you update to the latest database?

Certainly I did not uncheck the "Update" option upon installation.

Apparently it is not continuing now, in that the message no longer shows the long-outdated database.

I'll post again if it returns.

Thank you very much.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.